Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 14:46 - Съдебни изпълнители менте рекетират длъжници
Автор: mero2 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5294 Коментари: 8 Гласове:
32

Последна промяна: 08.09.2012 23:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Фалшиви частни съдебни изпълнители тормозят длъжници в цялата страна, тенденцията зачести и придоби застрашителни размери, съобщиха пред „Монитор” от Камарата на частните съдебни изпълнители. Жертви на терора са хора, които наистина имат неплатени сметки, но са подложени на унижение и заплахи.

image

„Проблемът се наблюдава от година и половина и става все по-тревожен. Десетки хора звънят в Камарата и описват по един и същи начин методите на измама. Те получават телефонни обаждания от хора, които се представят за частни съдебни изпълнители или за техни служители. Тези мними частни съдебни изпълнители посочват несъществуващи регистрационни номера, имена и адреси на кантори, а всъщност са

работници във фирми за събиране на дългове

Методите им за оказване на психически тормоз на длъжниците са заплахи, квалификации и нецензурни думи”, обясни административният секретар на Камарата на частните съдебни изпълнители Анелия Главанова.

Най-много сигнали в Камарата идвали от София, Хасково, Варна и Шумен. Някои от пострадалите от рекета се оплаквали, че ги тормозят за неплатени дългове от 10,15 или 20 лв. Задълженията им били към ВиК, Топлофикация, електроразпределителните компании или мобилните оператори.

До момента сигналите са само устни, по телефона, от разтревожени, но съобразителни хора и затова не може да се каже с точност колко са пострадалите от измамата. „Тези, които ни се обаждат, са преценили, че има нещо смущаващо в комуникацията с „частен съдебен изпълнител или негов служител”. Поради което ни звънят, за да поискат потвърждение от Камарата на ЧСИ за достоверността на получената по телефона информация. За съжаление досега

нямаме писмени сигнали

от пострадали граждани, които да ни дадат законно основание да сезираме органите на реда и прокуратурата”, казват от камарата.

Оттам напомнят, че частните съдебни изпълнители, на които държавата е възложила принудително изпълнение на частни и публични вземания, не се обаждат по телефона на длъжниците. Те работят само с писмени документи, по стриктни правила и процедури, подробно разписани в Гражданско-процесуалния кодекс.

„Искаме да предупредим максимално голям брой

хора да бъдат нащрек -

да са особено внимателни и недоверчиви, ако получат телефонно обаждане със заплахи, независимо кой какво обяснява и за какъв се представя. Оказването на психически тормоз на длъжници е подсъдно деяние, ако бъде доказано. Камарата на частните съдебни изпълнители категорично декларира, че няма нищо общо с фирмите за събиране на дългове и с методите, които някои от тях използват”, съобщават от камарата.

В столицата 2 фирми събират борчовете за вода

„Софийска вода” работи с 2 фирми за събиране на вземания, но те са избрани по Закона за обществените поръчки, лицензирани са и работят по всички правила, съобщи пред „Монитор” говорителят на дружеството Ивайло Йовчев. До услугите на тези фирми „Софийска вода” прибягва едва след като е изчерпала всички възможности сама да се споразумее с длъжника да започне да изплаща дълга си, обясни Йовчев.

„Топлофикация София” не работи с фирми за събиране на дългове, нямаме нито един сключен договор с такова дружество, съобщиха пред „Монитор” от пресслужбата на столичната „Топлофикация”. Основният начин за събирането на дългове е чрез писма, в които се напомня на длъжниците за дължимите суми. Това е написано и в самите месечни фактури, които абонатите получават. По адресите на длъжниците ходят само служители на „Топлофикация”, които имат съответната легитимация, допълниха от дружеството.

4 начина да проверим дали ни мамят  

Има 4 начина да се провери дали контактуваме с истински частен съдебен изпълнител. На първо място това става чрез проверка дали човекът, който ви търси, фигурира в официалния Регистър на частните съдебни изпълнители на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.
Това е единственото място в интернет пространството, на което може да се получи напълно актуална, легитимна и законосъобразна информация за всички частни съдебни изпълнители в страната, както и за дейността на тяхната професионална организация.
Вторият начин е да бъде изпратено питане на официалния е-мейл на камарата info@bcpea.orgq, за да бъде получен подробен, мотивиран и достоверен отговор на интересуващия ви въпрос.
Най-бързият начин е да се позвъни на телефоните на Камарата на частните съдебни изпълнители и да се разговаря със служител там.
Четвъртият начин е да бъде подаден сигнал до камарата, за да може ръководството й да вземе мерки според компетенциите и правомощията си по закон.

monitor



Гласувай:
32



1. анонимен - !!
31.08.2012 16:52
Играят си с нещастието на хората. Скоро някой такъв ще пропищи на умряло.
цитирай
2. mero2 - Играят си с нещастието на хората. ...
31.08.2012 18:11
анонимен написа:
Играят си с нещастието на хората. Скоро някой такъв ще пропищи на умряло.

Имало е такива случаи дори в най-мутренските години. Pазказвали са ми за мутри със счупени бухалки, които бягат за да не ядат бой.
;)
цитирай
3. анонимен - Кой ли не открадна от този народ? ...
31.08.2012 19:41
Кой ли не открадна от този народ?
Сметки надписват или напълно измислят. После съдия пращат. Докато разбереш какво става вече не можеш да обжалваш.
цитирай
4. mero2 - Кой ли не открадна от този народ? ...
31.08.2012 20:27
анонимен написа:
Кой ли не открадна от този народ?
Сметки надписват или напълно измислят. После съдия пращат. Докато разбереш какво става вече не можеш да обжалваш.

Да, има го този момент. Изпращат призовка и като не си в момента у дома, после ще е късно. След като не им е чиста работата изхождат от това, че уж се криеш. Всъщност в най-честия случай хората дори не разбират преди да е станала белята.
цитирай
5. gosho568 - Мошеници!
01.09.2012 11:34
Осъдиха половин България тия ЧСИ-та...
цитирай
6. mero2 - Осъдиха половин България тия ЧС...
01.09.2012 11:43
gosho568 написа:
Осъдиха половин България тия ЧСИ-та...

С тенденция да става още по-зле. Неслучайно фирмите за събиране на дългове стават все повече. А голяма част от тези дългове всъщност се изсмукани от пръстите - по вина я на банка, я на мобилен оператор. Като ти трупнат примерно разговори, които не си провел, върви се обяснявай после. Делото си тече.
цитирай
7. mariniki - мародерите...
02.09.2012 12:04
винаги са будни... особено в нещастието
на хората... тъжно е...
цитирай
8. анонимен - Време е за въвеждане на правосъдието на Линча.
12.09.2012 16:04
Значи така, те ни тормозят незаконосъобразно, а ние потърпевшите трябва да се съобразяваме със законите, дето мародерите не спазват, а тези които трябва да следят тяхното изпълнение са си накривили шапката. На мародера, по мародерски, ако имаш физическата възможност му свети масълцето. Лошото е, че самите фирми, на които е задлъжнял човека, стоят зад гангстеризма на човекоподобните, защото те самите са човекоподобни изроди, родени в тъмата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mero2
Категория: Политика
Прочетен: 162393
Постинги: 30
Коментари: 197
Гласове: 1606
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930