Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 07:11 - Софиянци няма да плащат лихви по прогнозните сметки за парно
Автор: mero2 Категория: Политика   
Прочетен: 3205 Коментари: 0 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Вече са приети част от мерките, за които настояваха представители на протестиращите и потребителските организации, например отпадането на лихвите върху прогнозните сметки. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в студиото на bTV.

"Искам някой да ме убеди, че е справедливо да плащате лихва върху нещо, което може би не дължите", защити отпадането на лихвите тя.

image

Кметът посочи още, че е сезирала прокуратурата и икономическа полиция заради непотърсените от страна на "Топлофикация София" задължения. Тя уточни, че става дума за задължения, които не са събирани години наред от топлинното дружество.

"Те просто са несъбираеми, защото е минала тригодишната давност и някой навремето не си ги е потърсил. И аз затова искам да отговаря този, който не си ги е потърсил", заяви столичният кмет и уточни, че това се е случвало при различни ръководства на компанията.

Йорданка Фандъкова допълни, че е назначен и финансов одит за 2012 година, който ще бъде разширен и в годините назад. По думите ? именно това е притеснило общинският съветник от БСП Георги Кадиев, който постоянно я атакувал. Според нея той изкарвал "сензационни новини”, с които тя вече била запозната и е предприела мерки за разрешаване на проблемите.

Фандъкова бе категорична, че в общината тече диалог с хората, включително с всички общински съветници от всички политически сили.

Разглеждат се всички предложения, сред които има и неизпълними, но за останалите трябва да се произнесат техническите и юридическите експерти, допълни тя. По думите ? се работи по предложението за индивидуални договори в сградите с хоризонтална инсталация, както и за въвеждане на отчитане на топломерите всеки месец. Вариантите за това са да има дистанционно засичане или самоотчет.

Относно поисканите оставки на кметовете на столичните райони "Изгрев" и "Триадица", тя коментира, че в "Изгрев” Димитър Димитров е разпределял без правила икономии от фонд "Работна заплата”. В "Триадица” пък има злоупотреби с обществени поръчки.

Що се отнася до спрягането на името ? за служебен премиер Фандъкова коментира, че не е разговаряла с президента по този въпрос. Бе категорична, че има работа в общината и не може да подведе хората, които са ? гласували доверие.

vipzona

 



Гласувай:
14



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mero2
Категория: Политика
Прочетен: 161918
Постинги: 30
Коментари: 197
Гласове: 1606
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031