Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2012 23:03 - "Топлофикация-София" ще прави досиета на абонатите от Нова година
Автор: mero2 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5475 Коментари: 8 Гласове:
43

Последна промяна: 03.12.2012 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




От Нова година в "Топлофикация-София"влизат в сила нови правила за събиране на вземанията, които ще бъдат утвърдени до дни. В тях ще има точни срокове – от телефонното обаждане на клиент, закъснял с плащането, до писането на писма и посещението на адрес. Това съобщава в интервю за "Труд" директорът на дружеството Стоян Цветанов. "Всеки клиент ще има досие и ще знаем във всеки един момент какво действие е предприето спрямо него", посочва той и обяснява, че целта е да не се допуска натрупването на повече от 6 дължими сметки, защато после събирането е по-трудно. Така от 1 януари при трета поред неплатена сметка ще се прави конктакт с клиента.

image

По данни на дружеството 74 на сто от клиентите му имат от една до 6 неплатени сметки и те се смятат за коректни. От 6 до 11 неиздължени сметки имат 8 на сто от клиентите. От 2-3 години не са плащали само 3 на сто. Задължения за по-стар период имат 7.3 на сто от абонатите като техните дългове общо са 110 млн. лв.

В това време "Топлофикация-София" дължи текущо на "Булгаргаз" 155.1 млн. лв. плюс 34 млн. лв. стари задължения.

Ако цената на газа поевтинее със 7 на сто от януари, при парното намалението ще е между 4 и 5 процента, посочва Цветанов по повод предстоящата корекция на цените на синьото гориво след договорената с "Газпром" отстъпка от над 20 на сто.

Според Цветанов е мит, че голяма част от сметките на абонатите се дължи на сумите, плащани за сградна инсталация. По думите на нея се дължат 30 на сто от месечните суми. В отговор на въпрос кога хората ще спрат да плащат за разходите на съседите си, шефът на компанията казва, че това ще стане, когато някои хора в сградите престанат да крадат от съседите си, което не е под контрола на топлофикацията.

Ако изпълним инвестиционната си програма през следващите няколко години, централното парно ще стане най-изгодната енергия за потребителите, казва Цветанов. "Само след една година – цитирам енергиен експерт – хората ще се редят да станат клиенти на топлофикация".

Въпреки ремонтите това лято, ще продължи да има аварии, но се надявам да не са колкото преди, посочва Цветанов. Според него това се дължи на изостаналите ремонти през последните години, когато е трябвало по 30 км да се сменят. Това лято подменени са били 34 км тръби. Ситуацията, според него, е най-критична в "Лозенец" и следващото лято там ще са сериозните ремонти. Проблемни са и кварталите "Суха река", "Левски Г" "Хаджи Димитър", "Подуяне".

"В топлофикацията имаше много вожд - малко индианец и това трябваше да се промени" - обяснява той рокадите в дружеството, при които назначи заместник-директорите си за шефове на дирекции. Имало и случаи, когато хора били началник отдел на себе си.

В дружеството тече съкращаване на персонала "по естествен път" – след пенсиониране не се назначава нов човек на освободеното място, посочва Цветанов и казва, че в резултат на реорганизациите в работата пътят на жалбите от абонати ще се съкрати в пъти.



 



Гласувай:
43



1. watchtowerman - Щом ще правят "досиета"
25.11.2012 09:53
явно пак ще отварят лагерите в Скравена, Белене, Ножарево...
цитирай
2. mero2 - явно пак ще отварят лагерите в Ск...
25.11.2012 11:03
watchtowerman написа:
явно пак ще отварят лагерите в Скравена, Белене, Ножарево...

В тази посока отива работата. Не са тайна надписаните сметки и измислените разходи. Никой не е длъжен да ги плаща, но това не пречи да завеждат дела. Последствията ще са ужасяващи за цялата държава.
цитирай
3. bogdan33 - Никога няма да си пусна парно. За ...
25.11.2012 13:07
Никога няма да си пусна парно.За двустаен апартамент сметката е 200-300 лева месечно при студени радиатори.Колко изгодно е това.Отделно,че ме принуждават да заплащам някакви имагинерни техни загуби.А какво ми дават?Нищо.Аз не искам тъпите им тръби да минават през моя апартамент.
цитирай
4. mero2 - Никога няма да си пусна парно. За ...
25.11.2012 14:05
bogdan33 написа:
Никога няма да си пусна парно.За двустаен апартамент сметката е 200-300 лева месечно при студени радиатори.Колко изгодно е това.Отделно,че ме принуждават да заплащам някакви имагинерни техни загуби.А какво ми дават?Нищо.Аз не искам тъпите им тръби да минават през моя апартамент.

Hали знаеш, човек от майка си може да се откаже чрез Държавен вестник, но не и от Топлофикация. Такова е положението в момента. А говорят за избор. Къде е?
цитирай
5. mariniki - не им...
25.11.2012 22:26
завиждам...
цитирай
6. mero2 - завиждам... Тъжна история :(
25.11.2012 22:49
mariniki написа:
завиждам...

Тъжна история :(
цитирай
7. bacu - Ако Топлофикация и Софийска община си вършеха работата.................
27.11.2012 00:14
В бетонните комплекси на София има хиляди остъклени тераси - с PVC или с алум. дограма, средно около 6-8 кв. м всяка от тях. Това увеличава отопляемия обем на всеки апартамент средно с обема на една стая, но никой не търси сметка на тези собственици. Всички те крадат от цената на сградната инсталация, която плащат техните съседи.
Сега обаче се правят проекти как да се узаконят тези незаконни промени в плановете на жилищните блокове, но никой не се сеща или не му се занимава да направи поне тази промяна в Нормативни документи - http://www.toplo.bg/dokumenti , касаещи използването на топлинна енергия . Това са хиляди куб. м отопляем обем, за които Топлофикация не взема нито лев и същевременно огромни кражби между съседи, които в скоро време ще бъдат и узаконени. Аз съм от потърпевшите - плащам само сградна инсталация и 80 % от съседите ни , крадат от моите сметки.
"Според Цветанов е мит, че голяма част от сметките на абонатите се дължи на сумите, плащани за сградна инсталация. По думите на нея се дължат 30 на сто от месечните суми. В отговор на въпрос кога хората ще спрат да плащат за разходите на съседите си, шефът на компанията казва, че това ще стане, когато някои хора в сградите престанат да крадат от съседите си, което не е под контрола на топлофикацията."
цитирай
8. bogdan33 - Защо пък да се плаща допълнително за ...
10.12.2012 13:25
Защо пък да се плаща допълнително за остъклен балкон?Безумно е.То по тая логика може да бъде поискано да се плаща за отопляемата кубатура на планетата Земя.Ама така де - "остъклена" ле е атмосферата? Изолирана е от космоса нали така?И Топлофикация отоплява всичко.Мисля,че не е правилно да се начисляват "сградни" инсталации на тези който са си спрели парното.Та спецификата на предлаганият продукт - т.е топлинната им енергия предполага транспортирането в в тръби.Тва си е тяхна работа колко губят от тия тръби...Нали са си техни.Да си ги изолират и да си ги транспортират за тяхна сметка.Тва е все едно да ходиш да си купиш хляб и да ти кажат:"Хлябът е 1 левче ама транспортът до магазина е още 50 стотинки."И трябва да платиш 50 стостинки кражби на жито,брашно,гориво подкупи и тн. Затова 3 лева. Е кой ще им го купува?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mero2
Категория: Политика
Прочетен: 162048
Постинги: 30
Коментари: 197
Гласове: 1606
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031