Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 20:11 - Протестиращи в София поискаха оставката на премиера
Автор: mero2 Категория: Политика   
Прочетен: 2995 Коментари: 2 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Няколкостотин протестиращи се събраха на пореден протест в столицата. Недоволните мощно освиркват премиера и искат неговата оставка.

Огромни редици жандармеристи са обградили Парламента, сериозни са и огражденията в района, затова недоволните се събират в градинката между Софийския университет и Народното събрание. Протестът протича мирно до този момент. На жълтите павета освен органите на реда има много малка част от протестиращи, най-вече млади момчета, развяващи български знамена.

image

Обстановката в сравнение с вчера е значително спокойна, тъй като центърът на София е окупиран от силите на реда.

Началото на протеста

Демонстрантите се събраха в 18.30 часа на Орлов мост, след което се насочиха към паметника на Васил Левски, но не бяха допуснати от силите на реда, които бяха блокирали всички подстъпи към възпоменателната церемония пред паметника. Недоволните се начоиха по улица "Оборище", след което поеха към Народното събрание. Протестиращите непрекъснато сменяха посоката си на движение, опитвайки се да стигнат до Парламента.

Част от протестиращите се натъкнаха на военните, които охраняваха честванията за 140-годишнината от обесването на Васил Левски, които си тръгваха от събитието. Те ги призоваха да се включат към тях, тъй като всички са засегнати от монополите. След което се стигна вместо до сблъсъци, до прегръдки между военните и недоволните.

Групичка недоволни хвърлиха няколко бомбички по жандармеристите. На улица „Московска" имаше сблъсък с органите на реда, но не се стигна до сериозни пререкания. След което протестиращите поеха към Народното събрание.

В 19.00 часа в София започна и шествието на „Атака" по повод 140-годишнината от обесването на Васил Левски. Направена е организация шествието да не се засече с протестиращите. 

klassa


 



Гласувай:
21



1. mero2 - На кой му пука бе. Tя държавата от...
19.02.2013 23:16
анонимен написа:
На кой му пука бе. Tя държавата отдавна е заминала. Hе държава а разграден двор.

На мен ми пука!
цитирай
2. shtaparov - Снощи, след сутрешното изявление ...
20.02.2013 19:26
Снощи,след сутрешното изявление на Б.Борисов,вече нямаше за какво да се протестира. Затова вечерта почти нямаше възрастни хора (от онези,които плащат сметките за тока),а 99% бяха ученици,гимназисти,спортисти и фенове на разни футб.отбори,които бяха излезли да си повикат безцелно,да повилнеят,да се покажат пред камерите и да изкарат някой лев. Нямаше нужда Бойко да подава оставка заради някакви подрастващи детишняри: до 2-3 дни те сами щяха да се укротят. Не беше лошо обаче на някои от тях да им бъдат взети алкохолни проби и проби за наркотици- допускам,че на поне 30% (ако не и на повече) пробите щяха да са положителни,и тогава с тях ще се позанимаеше Детска педагогическа стая. А монополите са наистина виновни и си заслужиха протестите,и заради тях Бойко трябваше веднага да арестува и осъди хората,които ни ги докараха- Румен Овчаров и Лидия Шулева,както и най-близките им помощници! Напълно е възможна тия "Е-Ер-Пе-Та" нарочно да са ни вдигнали сметките до невъзможност,
за да предизвикат масови безредици и брожения сред населението тогава,когато им поръча партията,която ни ги е докарала! Така че и те трябва да бъдат много обстойно разследвани!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mero2
Категория: Политика
Прочетен: 162017
Постинги: 30
Коментари: 197
Гласове: 1606
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031