Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 03:52 - Мы православные
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 4364 Коментари: 12 Гласове:
14

Последна промяна: 08.03.2015 07:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image


Това е една от любимите мантри на братята руснаци. С нотка на умиление и гордост, обичат фанатично да го повтарят и за добро и за лошо. И когато празнуват, и когато размахват оръжия.

Използва ли се обаче религията за користни цели от режима в Москва? Игнорирайки факта, че предшествениците на Кремълската олигархия са провеждали гонения срещу Църквата, сегашните другари на Путин умело използват наивността на народа си, предлагайки им своята версия на религия.

   

Посредством постоянни внушения и експлоатиране на вярата чрез подставени в църквата лица светската власт контролира духовната. Таккакто е било столетия наред, в един друг период.

Елитът умело манипулира наивността на народа си, използвайки религията. Нека направим „дисекция“ на това уродливо творение, което с гордост ни представят за православие, с право наричано „кривославие“.

Криворазбраните Ценности

imageИстинското православие учи на смиреност, обич към ближния, състрадание и презира насилието. Руското кривославие се крие зад тези ценности, които изкривява за нуждите на управляващата върхушка в Москва.

Пропаганднта машина на Путин ежесекундно тръби против „морално упадъчния Запад“, често целейки се в различните. Гейовете, евреите и редица други са сред главните виновници за проблемите на Русия.

Насилието и преследването на различните не прилягат на устоите на християнството. Идеалите на кривославието обаче включват идеи и философия, които са изцяло в услуга на авторитарния режим.

Една от официалните, основните доктрини на руската църква гласи: „Съвременният Запад е общност на индивиди, които по никакъв начин не си пречат, но се опитват да наложат своя стил на другите нации.

Докато Русия е страна, в която се оформя нова етична система: на омраза към злото и защита на идеалите. Идеалът се състои в това да се противопоставим съвместно на злото, варварството и плячкосването“.

Това е до болка познатото търсене на враг. Диктаторите винаги са имали нужда от някакъв враг, бил той вътрешен или външен. Поради липсата или по-скоро ликвидирането на вътрешните врагове  такива автоматично стават инакомислещите „неверници“ на запад.

Громейки „упадъчния Запад“ и гледайки сламките в очите на другите, духовниците на най-голямата православна църква съвсем забравят гредите в своите. Бранейки семейните ценности от „евроепдерастията“, те неглижират алкохолния делириум на своите миряни.

Оставят на заден план липсата на демокрация и нарушаването на човешките права, ако си неудобен за Режима. Не желаят да обърнат внимание на войнствеността на руснаците и техните лидери, които искат да разрешават всеки спор с насилие.

Насаждането на подобни ултраконсервативни ценности рискува да върне Русия в ерата на Съветския Съюз. В един ставащ все по-глобален и толерантен към всякакви култури свят, насаждането на кривославие създава риск от изолиране на Русия.

Заявката за отказване от върховенството на международното право е една от стъпките към тази изолация. В Кремъл вероятно си представят един прекрасен Руски свят в който си действат угодни за олигархията тоталитарни закони.

Един свят, в който значението на индивида е все по-малко, така както беше преди в СССР. За налагането на тези норми руската Православна църква има немалка роля. Авторитарна власт на олигархията и църквата, притежаващи основната част от богатството на Русия е крайната цел.

Либерализмът от своя страна бива заклеймяван от идеолозите на съвременната руска църква. РПЦ нерядко е съдействала за създаването и разрастването на патриотични и откровено неонацистки движения.

Действия укрепващи все повече „властта на малцината“ и противопоставящи руския народ срещу Западния свят.

Звучи ли познато?

Руслямска Дръжава image

Патриарх Кирил обсъжда, може би, часовника си Breguet с Вожда

Абсурдната настървеност, с която Църкавата в Русия защитава силните на деня показва една порочна обвързаност между светска и духовна власт, която си мислехме, че отдавна е в миналото (18-19 век). Руският патриарх е най-верен приятел на Владимир Путин.

Това е заявявано и демонстрирано нееднократно. Главата на държавата и главата на църквата имат нужда една от друга. Държавата прави щедри „дарения“ за църквата, получавайки в замяна подкрепата на паството на светия отец (сега Патриарх Кирил).

Новите идеи водят до информираност на масите, а автократичните режими не желаят това. Инфмормираните руснаци трудно биха се манипулирали така умело.

Богатите ресурси на Руската федерация не биха могли да бъдат заграбвани от олигархията толкова лесно, ако няма нещо, което да отвлича вниманието на хората.

Именно тук се появяват раболепните духовници, готови да помогнат на Вова. Разделяйки нещата на черно и бяло, православно и неправославно според това дали са угодни на президента, те разделят обществото и го насъскват срещу тези, оспорващи методите на властта в Кремъл.

Симбиозата между църква и държавна машина, вместо да довежда до мир и разбирателство между хората, изгражда стена между Запад и Изток. Надъхва руснаците срещу тези които не споделят възгледите им за кривославие.

Доктрината на кривославието започва все повече да прилича на идеите на радикалните ислямисти, които отричат всичко и всеки различен от тях. Следейки изказванията на Путин и други високопоставени руски политици по наболели международни проблеми, човек би могъл да обърка Ислямска с Руслямска държава, която уж е православна.

Атентатът срещу „Шарли Ебдо“ е ярък пример за това в какъв паралел свят живеят руските политици. Меко казано неадекватната реакция. Вместо да заклейми подобно злорадство, руското духовенство напълно подкрепя злорадстващите.

Тази заразна фанатичност се наблюдава и сред нашите рубладжийски тролове. Те не изостават по кривославно опиянение от руските. Зачитайки се из сайтове и социални мрежи, несъмнено всеки може да ги разпознае.

И те като „братушките“ са православни до мозъка на костите. Готови са във всеки един момент да грабнат оръжието и да станат партизани. Громят, колят и бесят „гнилите капиталисти и колонизатори“.

За щастие подобни „хора“ нямат популярността, каквато биха желали от тях да имат техните покровители от Москва. Да не им обръщаме внимание и да не допускаме заразата им да се разпространява. Нека си живеят в средновековието.
petatakolona.com/krivoslavie-ruskoto-obyasnenie-za-vsichko/




Гласувай:
16



1. slavimirgenchev1953 - Кривославие +
08.03.2015 06:11
ислямизъм = ислявичарство.
цитирай
2. josarian - А, точно това имам предвид, Слави!
08.03.2015 07:35
:)
цитирай
3. ssvetozar - Руслямска Дръжава
08.03.2015 09:30
Путин каза преди време, че православието е по-близко до исляма, отколкото до католицизма.
цитирай
4. jediknight - Някое
08.03.2015 09:33
червено зомби ще се наеме ли да обясни как така хем забраняват нещо, хем са негови пазители? Откога да унищожаваш и пазиш е едно и също?
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
08.03.2015 11:53
Истината, цялата истина и само Истината! Това е решението на националните ни проблеми. Това е начинът за обезсилването на негативните влияния на професионалните червени лъжци!
цитирай
6. vencivaleri1951 - Хей страшни сте ...Так держать:)
08.03.2015 12:44
Сега Путин и църквата "подчинил". И как я подчини? Като и върна с указ имотите и ценностите. Като бе в основата на реставрирането и построяването на ново храмове и други свети места. Като не пожали ни време, ни средства да обедини двете руски църкви./руската и задграничната/Защо някой не подчини и нашата църква така
И като сте започнали руснаците, та руснаците...
Вие не си ли спомняте, че освен Ленин /за кратко/ до смъртта на Брежнев руснак не е бил начело на СССР. Управляват страната представители на " подтиснатите" от руснаците Грузия и Украйна
цитирай
7. jediknight - vencivaleri1951
08.03.2015 14:53

Ми, то верно така е станало. И комунистите даваха равни права на всички преди 1989г. Само дето някой се равняваха по лагерите, а други на моренце. През 1944 горката Русия е нападната от българи-освободители. После 45 години е под българско владичество. Hе стига това, ами алчни републики се натискали да бъдат част от СССР. Даже управлявали. Голяма заблуда на платени червени драскачи е водещата роля на Pусия в Съюза – само на думи, за хвалба пред глупавите западняци. Нагли американски соросоиди измислиха дивотията, че Каспаров бил руснак – ей така, между другото Русия да се хвали с неговите успехи. Днес обаче разбираме, че Каспаров всъщност е арменец. Последното нямаше да го разберем, ако шахматистът бе приятел на Путин, т.е. щеше да продължи да е руснак ... ама айде да не издребняваме.

цитирай
8. jediknight - vencivaleri1951
08.03.2015 14:56
Като гледам изказванията на някои червени професори, започвам да мисля, че учителката ми по биология е била правa като казваше, че професор е човек с измрели мозъчни клетки.
:-DDDDD

цитирай
9. vencivaleri1951 - България не е нападала СССР,
08.03.2015 16:04
jediknight написа:

Ми, то верно така е станало. И... ама айде да не издребняваме.


но е съюзник на Германия която напада СССР. Обявила е още /Б-я/ война на съюзниците на Съюза-Англия и САЩ, окупирала е територии които са принадлежали на други съюзници на Алианса-Гърция и Сърбия.
Съветската армия окупирайки ни преминава през нас преследвайки германските войски които ние пропоскаме да минат с оръжие и да се прегрупират по късно. Това се нарича логистична помощ от наша страна. Това е и формалната причина руснаците да минат през нас без да искат разрешение-тоест да ни обявят война. Точно по същата причина Англия и Сащ ни отказват примирие малко преди това. А година по рано сриват София и избиват хиляди.

За Каспаров:
Просто лъжеш или разпространяваш чужда лъжа. Каспаров е най-рекламирания шахматист. За него има толкова документални и биографични материали, че това което говориш е пълна глупост. След като става шампион-най младия световен шампион в Съюза правят подробен документален филм за него Къде се е родил/ Баку/, кои са родителите му , къде е учил, къде е тренирал....Когато Каспаров става шампион начело е Брежнев/украинец/ , втори човек е Гайдар Алиев/азарбейджанец и баща на днешния президент на азерите/ За какъв натиск на руснаци говориш. Не съм сигурен в паспорта на Каспаров какво пишеше като националност еврей или арменец
, но като руснак никога не е представян. Във вътрешното първенство никога не е играл за Русия. Впрочем той и за Армения не е играл, а само за Азарбейджан. Да бъде руски гражданин /както вече и хърватски/ е негов избор след разпадането на СССР. Могъл е да бъде гражданин по месторождение, по местоживеене и ли по произход. Избира руско, а не азерско, еврейско, арменско. Путин тогава е никой-среден чин офицер в Германия.
Впрочем Каспаров има изказване по въпроса защо остава в Русия след промените , а не е избрал Запада подобно на много руски и съветски шахматисти. Той казва нещо от рода, че е душевно свързан с тази страна, че това което е в шаха до голяма степен се дължи на руската школа в тази игра. Според мен опозиционноста му се роди когато президентът на Калмикия стана и президент на световната шахматна федерация и промени правилата. Шахматния трон стана по достъпен за петендентите и Каспаров направи скандал и не се яви подобно на Фишер да защитава титлата си. Стана противник на комунистите/калмика е такъв/ и като десен стана противник и на Путин. Не лошо и да се чете преди да се пише
цитирай
10. jediknight - vencivaleri1951,
08.03.2015 16:31
много избирателно се сещаш за произхода.
Някои твърдят, че Путин също е евреин, обслужващ еврейски интереси, но това не ти пречи да го защитаваш, а паралелно да говориш против някакви американо-соросоидни евреи.

Въобще много смешна работа. Разни любители на световни конспирации защитават Русия, посочвайки ....... "Тайните протоколи" на Никола Николов. Малоумни ли са? Не разбират ли какво четат?

Същият Никола Николов e еднакво зле настроен срещу Русия и САЩ. Според него евреите командват двете държави. Имал е проблеми както с американските служби, така и с българските и руските. Негово е твърдението, че 45 години комунизъм в България са еврейски експеримент. Обаче такива като теб, посочващи соросоиди, го представят като защитник на Русия. Пълна глупост и очевидно противоречие!

На същия безумен принцип са всичките ти твърдения. Какви германци в България през 1944? Русия ни напада, след като сме обявили неутралитет и нацистите са си заминали. Bъобще много е тъпо да твърдите, че някой ни е освобождавал заради сините ни очи и пазейки православието, а не заради личните си интереси.

Дамм, права беше учителката ми по биология:

Професор е човек с измрели мозъчни клетки.
:-DDD

цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Сталин и Хитлер -
08.03.2015 19:03
двама чудесни съюзници в мир и бой.
цитирай
12. josarian - Еми свещеника от клипа му целуна ръка. Иначе не мисля че той е подчинил църквата, по-скоро приятелите му от КГБ.
08.03.2015 22:59
vencivaleri1951 написа:
Сега Путин и църквата "подчинил". И как я подчини? Като и върна с указ имотите и ценностите. Като бе в основата на реставрирането и построяването на ново храмове и други свети места. Като не пожали ни време, ни средства да обедини двете руски църкви./руската и задграничната/Защо някой не подчини и нашата църква така
И като сте започнали руснаците, та руснаците...
Вие не си ли спомняте, че освен Ленин /за кратко/ до смъртта на Брежнев руснак не е бил начело на СССР. Управляват страната представители на " подтиснатите" от руснаците Грузия и Украйна


Нали патриарх Кирил е бивш полковник от КГБ? А иначе в Русия никога не е имало потиснати, нали :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3634154
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930